Кога разбираме, че матрака е за смяна – професионални насоки от Brava.bg

Независимо от това, че матрака е с миниум 15 години гаранция това означава ли, че ако преди настъпването на този срок изпитате дискомфорт не бихте го подменили? Много хора се вкопчват в това, което е казал някога търговеца и стриктно чакат да изтече експлоатационния период за да си купят нов матрак. от Brava.bg съветват своите клиенти да слушат тялото си, защото независимо от това какви са експлоатационните показатели на един матрак то спрямо натовареността, физиката на хората, които го ползват както и редица други причини е твърде възможно той да се амортизира преди изтичане на гаранцията му. Как да разберете, че матрака е за смяна следва да разкрием в днешната публикация.

Периоди на подмяна според вида на матрака

Има матраци, които са с доста с по-износоустойчиви пълнежи, което показва, че тяхната подмяна се налага да бъде направена в по-кратки срокове. От Brava.bg съветват да се запознаете с някои факти, които могат да ви бъдат полезни като ориентир кога трябва да започнете с търсенето на нов матрак. не се подвеждайте по онези универсални срокове, тъй като те са ефективни спрямо определено натоварване. Ето през какъв интервал е нужно да подмените своя матрак в зависимост от неговия пълнеж:

  • Матраци с мемори пяна

Възстановяването на тези матраци стартира в момента, в който станете от леглото. Това са пълнежите, които имат много високи регенериращи свойство и определено такъв матрак може да ви служи между 10 и 15 години. Точно поради тази причина все повече клиенти залагат именно на мемори матраци заради слабата им износоустойчивост;матрак

  • Покет пружини или пружинно тяло

С тези матраци не бива да таите големи надежди, тъй като те са едни от най-бързо износващите се. Максимума на употреба тук като период е между 6-7 години;

  • Латексови матраци

Много добра алтернатива, ако търсите дългогодишно решение, защото тук можете да разчитате на живот поне 15 години;

  • Комбинирани или още известни като хибридни

Те съчетават няколко вида пълнеж като идеята е да се оптимизира износоустойчивостта на матрака, а освен това да се подобри качеството на сън и почивка. Също доста предпочитани, тъй като биха могли да ви служат между 15 и 20 години.

Тези срокове обаче са строго индивидуални и са пряк свързани от намина на ползване, поддръжка, любима поза, тегло, структура на тялото и още много други фактори. От Brava.bg съветват независимо от сроковете имайте предвид, че дори минимален дискомфорт и промяна в качеството на матрака ви е повод да предприемете неговата навременна подмяна.