Плюсове и минуси на мивките от инокс

Иноксовите умивалници са широко разпространени като средство за оборудване на кухни. От много години те се нареждат сред най-продаваните, а това се дължи основно на ниската им цена. Всъщност като качества този тип решения не са за подценяване и е препоръчително ако имате някакви колебания относно тяхната специфика да се запознаете по-отблизо с техните особености, предимства и недостатъци. В сайта на Мебели Арена ще откриете огромен диапазон от идеи, които можете да приложите с цел качествено и надеждно оборудване на кухненския кът за миене.

Списък с плюсове

Стартираме с положителните качества на мивките, които се оказват от съществено значение за това да ги изберете като основен компонент в кухнята. Това, което най-вече се забелязва на пръв поглед от клиентите са следните отличителни преимущества на моделите от инокс:

 • Значително по-евтини от всеки друг материал, от който се изработват мивки за кухня;
 • Не отстъпват по устойчивост и качества дори на скъпите дизайнерски варианти;
 • Издръжливи са на ежедневно натоварване;
 • Изключително хигиенични и лесни за поддръжка;
 • Не корозират и не се повлияват от прекомерното използване на вода;
 • Материала е лесен за манипулация и това дава възможност за представяне на модели, които се отличават по размери, форма и дизайн;
 • Теглото е ниско, което позволява лесното вграждане на мивките в мебелировката.

Екологичен и безопасен за човешкото здраве материал, който е достъпен са съществените преимущества на инокса като производен на неръждаемата стомана. Популярното матиращо покритие позволява на умивалника да се предаде по-иновативен и впечатляващ вид, което да го отличи от мивките от алпака, които изглеждат твърде евтино.

Дълготрайността на материала също е пословична. Затова и много от хората, които се занимават с ресторантьорство залагат на такива, които позволяват оптимално дълъг живот и безпрецедентна хигиена при употреба.

Минуси на фокус

Няма как да спестим и някои негативи, които ще установите в последствие при използването на мивките от инокс. След най-забележимите при продължително използване са:

 • Поява на драскотини по повърхността особено при модели, които няма защитен слой;
 • Наслояване на варовик, което е доста видимо и налага често почистване с подходящ препарат;
 • Много по-шумни са при пускане на водата, независимо от силата на струята;
 • Сивия цвят е типичен за този модел мивки и освен леки оттенъци, които биха могли да бъдат постигнати то тук за друг по-свеж и модерен цвят е немислимо да се говори.

Но според стила и дизайна на помещението можете да изберете подходящата мивка от инокс, на която да разчитате максимално дълго във времето при домакинстване и готвене. Както вече стана ясно предложенията ви очакват в сайта на магазин Мебели Арена.