Професионалните проектори за стена – каква е ролята им и как да ги изберете

За класни стаи, офиси, конферентни зали, хотели, заведения, търговски обекти – професионалните проектори за стена са сред най-функционалните и широкоприложими средства за реклама или презентация. Избора им често се свърза с намирането на устройство, което е подходящо за система за домашно кино. Но всъщност много от клиентите правят съществени грешки, които се отразяват на крайния ефект, който биха желали да постигнат. Избора на професионален проектор за стена изисква да се фокусирате върху три основни точки, които биха ви отвели до правилния модел, системна технологигя на излъчване и разбира се цена. Днес ще ви запознаем с тези три акцента като идеята ви е да предложим насоки, които напълно да отговорят на замисъла за използването на професионалния проектор.

За какво ще се използва проектора

Въобще не е без значение дали проектора ще се използва в дома или е предназначен за предаване на професионално рекламно послание. По един начин се възприема образа ако сте в непосредствена близост до него и по съвсем различен ако сте отдалечени от него. Професионалните проектори, които са опция за монтиране на стена на първо място са с по-големи екрани, доста по-висока резолюция и милиони цветове, които създават невероятно жива картина  и образи.Panasonic проектор

В зависимост дали ще се ползва проектора в учебна зала или пък в офис, в дома или търговски обект се взимат под внимание неговите технически характеристики, които създават максимално добри условия спрямо предназначението им. Различават се няколко важни точки, които следва да се вземат под внимание в следствие на избора на професионален проектор за съответните нужди на бизнеса или личното ви удовлетворение:

  • Размер на екрана;
  • Резолюция;
  • Яркост и цветове;
  • Технология;
  • Цена.

Каква технология да изберете

LCD, DLP и LCos проектори са основните видове технологии, които се използват за работа на професионалните проектори. В зависимост от типа на източника на светлина е логично и цените на тези екрани да са в различни посоки. И трита вида технологии обаче си имат своите предимства и за да изглежда презентацията ви страхотно и на професионално ниво, да се наслаждавате на живи образи от системата за домашно кино или пък да успеете да вдъхновите потенциалните си клиенти с рекламните проектори то всеки един от тях би ви свършил работа.

Определяне на бюджет

С цените също имате право но подбор спрямо определения за целта бюджет. Стойността на проектора за стена зависи от до тук изброените специфики и характеристики, така че е въпрос на възможност на кой от марките, моделите и видовете бихте заложили.