Как да изберем система за наблюдение на добра цена

Твърдението, че евтиното излиза скъпо до някъде има обяснение. Зависи обаче първо за какъв продукт става въпрос и второ – какво точно разбираме под термина“евтино“. Практиката показва, че когато се касае за личната ни сигурност и грижа за собствеността ни българина е склонен да инвестира толкова, колкото е необходимо. Се пак се касае за лично имущество, защита на личността, както и живота ни. Доста домакинства прибягват до инсталирането на охранителни системи за видонаблюдение, които се състоят от няколко на брой камери. Идеята е докато не сме в дома си да имаме представа какво се случва в неговите предели. Ако имате вила, която посещавате рядко, но пък сте инвестирали не малко средства в нея то едва ли бихте останали очаровани от факта, че е била обект на кражба и грабеж. С инсталирането на система обаче не само, че престъпните действия могат да бъдат разколебани, но и при инцидент има много голям шанс крадците да бъдат бързо открити от органите на реда.

Защо комплект камери за видеонаблюдение

На пазара са предлагат не малко решения за домашно оборудване с камери. За комплект камери за видеонаблюдение цени вариращи от 200 до 1000 лева и повече можете да намерите в специализираните търговски обекти за техника за охрана. Въпросът обаче е в това кои биха били най-ефективни. По съвет на специалисти едни от препоръчаните варианти за камери са тези, които се предлагат в система. Определящо е да се вземат в предвид фактите, че не всички комплекти са достатъчно подходящи. Затова не се водете от тяхната цена, а от:Видеонаблюдение

  • Броя на камерите в комплекта;
  • Вида и техническите характеристики на камерите;
  • Наличието на подходящ видеорекордер;
  • Диск за съхранение на записите;
  • Достатъчно монтажни кабели за да извършите инсталирането на камерите, съобразно нуждите на домакинството.

Не на последно място акцента насочваме към този вид комплекти, защото те са много лесни за инсталиране дори от хора, които не са наясно с охранителните системи. Практиката показва, че едва 5% от закупилите комплект камери за видеонаблюдение срещат трудности със спазването на инструкциите за монтаж.

Колко да пари да инвестираме в комплект камери

Цената на комплектите камери за видеонаблюдение варира в зависимост от това колко са броя на телата – 4, 6, 8 или повече, каква марка  и модел е системата, както и типа на показателите, които се отнасят до самите камери, видеорекордер и хард диск. Решението е индивидуално, но имайте предвид, че от вас зависи дали ще изберете система за видеонаблюдение с добра резолюция или не.