Класически и модерни са винаги тези качествени мъжки колани

Колкото е важно какви обувки носи изисканият мъж токова не бива да се подценява и качеството на колана който поставя като аксесоар на панталоните си.В мъжкият гардероб няма нужда да има специално отделение с голям брой колани. Достатъчни са дори два, но качествени, които да допълнят по най-перфектния начин елегантното му облекло. Тези мъжки колани нямат нужда от представяне. Те са класически и стилни. Не количеството е важно при този аксесоар както при дамските бижута например, а качеството което те трябва да излъчват.

Изцяло изчистените без излишни декорации такива са предпочитани от мъжете. Цветовете кафяво и черно са тези, които най-често се купуват и поради това, че са адаптивни както към официални панталони, така и към спортни джинси. Вниманието ще насочим към ширината на самият аксесоар и неговата дължина. Правилата, които стилистите са определили по отношение на този аксесоар са такива, които с годините не търпят промени. Например трябва да знаете , че когато говорим за цвят на колан от естествена кожа то той трябва да бъде съчетан и с цвета на обувките, които носите. Не може да сложите на официален панталон бял колан, а да сте обучи черни обувки. Ширината на този който слагате на джинси и спортни панталони  се различава от елегантните видове облекла. При първите може да си позволите ширина и дори декоративни елементи по мъжките колани, но ако носите стилен и елегантен панталон то има определена ширина, която не трябва да надвишавате. Мъжете са по-големи естети, когато става въпрос за аксесоари от този тип. Носенето на качествен колан и вратовръзка дават не малко информация за изискаността на господина срещу Вас. Някои дребни детайли като мъжкият колан са достатъчни за да покажете , че имате някакви познания по отношение на модата.

Цветните колани са подходящи за по-млади мъже, които харесват спортното облекло. Те биха могли да си позволят по-широк модел колан и такъв с по-нестандартни цветове и дори щампован. Но акцента от целият колан е катарамата. Стилистите препоръчват панталоните , които са класически да не бъдат с външно закопчаване, а скрито като по този начин се придържате към изисканият стил. Отново спортните джинси са тези с които можете да експериментирате. Катарамите тук са големи и масивни, такива които привличат вниманието.

Качествените мъжки колани са скъпи. За такъв можете да дадете стотици и дори хиляди левове стига да можете да си го позволите. Но знайте, че такъв модел е една изискана инвестиция, която няма да носите един сезон. Такъв мъжки колан се носи с години.