Трайни ли са евтините парфюми

Евтиния парфюм не винаги означава, че продукта е със съмнително качество. Обикновено като всеки друг продукт и парфюмите си имат срок на годност. Знаете ли, че така наречените професии „носове“, които се ползват за създаването на един аромат препоръчват за запазване на оригиналния мирис на течността тя да се съхранява в стъклена опаковка под налягане не повече от 1 година. Което на практика означава, че ако наближи препоръчителния период то определено стойността на парфюма е в състояние да падне с до 50 %. В това е причината много търговци, които имат „застояла“ на склад стока да избират разпродажбите като метод за бързо опразване на рафтовете.

Евтини оригинални парфюми – имаме ли повод за съмнение

По отношение на трайността на продуктите в разпродажба има спорни коментари. Според едни няма никакъв проблем и ако сте си купили тоалетна вода то трайността на аромата е в рамките на 4 до 8 часа. При парфюмите се наблюдават до 12 часа трайност, но дали така е така при онези продукти в разпродажба, за които както стана ясно срока на правилно съхранение на аромата в първоначалното му състояние е към своя край. Основните рискове с покупката на евтини парфюми са в това, че:парфюм за жени

  • Възможни са промени в ароматите, при продължителен престой на течността в стъклената опаковка;
  • Трайността на аромата може да бъде намалена до два пъти от обичайния период.

Причините се оказват напълно основателни за това да прецените дали си струва да платите по-малко за оригинална ароматна течност.

Как да запазим качествата на парфюма за дълго време

Има трикове, които се използват от търговците по отношение на удължаване на високите качества на продуктите, които предлагат. Обичайната опаковка на оригиналните парфюми е картонена, непропускаща светлина. Това въобще не  е случайно, защото научни изследвания показват, че светлината има способността да разрушава връзките м молекулите и така се губят част от качествата на парфюма. Така, че когато закупите евтин парфюм не го излагайте на пряка слънчева светлина и не го дръжте на светло. Желателно е да е прибран в шкаф или при невъзможност го връщайте обратно в картонената му опаковка.

Струва ли си да купуваме евтини парфюми

Естествено е добрата оферта да ни привлича. Ако използваме магазини с доказана репутация, които предлагат качествени продукти на изгодни цени то е ясно, че ще предпочетем да купуваме от тях, а не да даваме два пъти повече за дълготраен аромат, който също не е гаранция, че е наскоро произведен. Така, че определено си струва да купуваме евтини парфюми от магазини, които периодично изненадват с разпродажби. Така имаме качество, което вече знаем как да запазим за по-дълго време.