Три вида радиатори за парно, които трябва да познавате добре

При отопляване на парно независимо какъв е източника на топлина това, което е важно да се отбележи е типа на уреда, който се прилага за да бъде използван като топлопреносител и разпространител. За всеки е ясно, че без радиатори няма как да се постигне ефективност за отопляване на целия имот и именно затова днес ще ви срещнем са три типа за парно радиатори, които си струва да опознаете по-добре преди да инвестирате в тях. Те се отличават не само по своята визия, но и са различни спрямо материалите, от които са изработени, а това има отношение не само към дизайна на помещението, в което ще бъдат поставяне, а и към цялостния отоплителен процес.

Видове радиатори според използваните за направата им материали

Изключително атрактивни и иновативни тенденции се предлагат в търговската мрежа по отношение на радиаторите за парно. Тяхната роля е да направят дома ни по-топъл и уютен и равномерно да разпределят топлината във всяка една част на жилищната площ. Капацитета на всеки радиатор е различна, защото разнообразието от варианти, предлагани на пазара наистина са многобройни. Малки, големи, с ниска или висока мощност – разбира се, че има много голямо значение какви тела ща бъдат избрани за да се удовлетворят нуждите на домакинството по отношение на гарантираната топлина, комфорт и уют.

И освен като форма и размери много значим момент, който е решаващ за правилния избор на радиатори за порно отопление е материала, от който са изработени. С цел да се постигнат оптимално условия на комфорт у дома не бива да се подценява на кой от материалите ще се доверите за да си гарантирате повече уют и ефективност. Ето ги трите варианта, които са доказано функционални и наистина могат да се приемат като една много добра алтернатива за отопляване на имот независимо от квадратурата както и уреда, който осигурява затоплянето на циркулиращата течност:

  • Радиатори за парно от стоманаСтенен конвектор

Едни от най-масово разпространените. Те се отличават със своята елегантност. Практични и функционални решения, които са интересни заради ниските цени, на които се предлагат. Определено са сред вида радиатори за парно, към които клиента се насочва, тъй като са достъпни, здрави, енергийно ефективни. Да, повечето домакинства ги определят като стандартни и наистина скучни, но пък адаптацията им е удивителна на фона на това, че са панелни модели, които са приспособими както в домашни така и бизнес условия. Известни са още като дискретни, тъй като онова, което привлича потребителите е факта, че не заемат много място и са интересна алтернатива, която не пречи и не затормозява интериора. Но тези радиатори си имат и недостатъци. Те не са от най-издръжливите във времето и след няколко земни сезона на ползване няма как да не забележите появяващата се ръжда по тях. Стоманените панелни радиатори корозират и натрупват варовик, което реално е сред причините, които ги нареждат сред моделите, които изискват по-честа смяна – в период между 6 и 8 години;

  • Алуминиеви радиатори

По продажби това са едни от вариантите с най-висок ръст. Причините? Очевидни са – алуминиевите тела са сред креативните като дизайн. При тях има многовисоки качествени показатели, които показват, че за клиента е от съществено значение с какви тела разпространява топлината в жилищната площ. Освен, че са гъвкави като дизайн телата от алуминий за парно се характеризират с дълъг живот и много високи стойности на топлоотдаване, което е основателна причина да ги предпочетете;

  • Биметални радиатори за парно

Иновативна технология, която съчетава най-доброто от алуминиевите и стоманените тела. За жалост не е толкова разпространена като търсене, поради факта, че цените на тези тела са доста високи. Отличават се с много дълъг експлоатационен период.

Богато разнообразие от радиатори за парно на добри цени можете да откриете в магазин Balkan Energy.