Как да изберем добра външна батерия

Този вид техника стана популярна понеже сме в постоянен контакт със смартфона или таблета си, които се нуждаят от регулярно презареждане. Благодарение на така наречените външни батерии ще може да заредите вашите устройства без необходимостта от контакт наблизо. В търговската мрежа може да ги откриете в най-различни размери и форми. По-малките варианти могат да заредят телефона ви дотолкова, че да се приберете спокойно, докато по-големите биха го презаредили изцяло, дори могат да направят това с две или повече устройства. Разгледайте моделите които ви представя онлайн магазин Moven.bg и непременно изберете подобна техника.

Защо ви е нужна външна батерия за телефона

Мобилните устройства които притежаваме без значение дали са смартфони или таблети улесняват до голяма степен нашия живот. Повечето хора са свикнали с тях толкова, че не могат да си представят, ако заряда им падне през деня и трябва да изкарат няколко часа без телефон. В тази ситуация много би ви помогнало, ако имате външна батерия:

  • Изберете размера – той не се определя от дизайна, а от капацитета. Най-разпространени според размера и капацитета външните батерии са от 2000 до 10000mAh. Разбира се може да откриете и такива до 26 000mAh. Ако сте избрали достатъчно мощна техника може да зареждате не само смартфона и таблета си, но и други електронни устройства през USB кабел;
  • Важен фактор е отдаването на мощност – технически към порта може да включите всеки един USB кабел. Независимо от това отдадената мощност може да варира. При мощност от 5.4 ампера, зареждането на два смартфона или таблета ще бъде на оптимална скорост;
  • Обърнете внимание на броя USB портове – обикновено по-големите външни батерии имат повече от един порт. Чрез тях имате възможност да зареждате две или повече устройства в един и същи момент.

В каталога на онлайн магазин Moven.bg ясно са описани техническите параметри на външните батерии и можете да се запознаете подробно с различните характеристики които ви интересуват.

Как да изберем безопасна външна батерия

Препоръчваме ви да купувате такъв вид техника от доказани търговци и стриктно да проверявате гаранцията на устройството. Тя е упомената на инструкциите за ползване. Трябва да издържа на екстремни температури и други условия без да представлява опасност. Някои модели изискват регистриране след покупката чрез въвеждане на серийния номер онлайн. Така активирате допълнителна гаранция към производителя. Съветваме ви да изберете модел с по-голям капацитет от 20 000mAh, защото мобилните устройства се изтощават доста бързо и така ще може да ги зареждате напълно повече от един път. Това прави покупката изгодна.