Малко информация за рафтинга в България

Имате ли желание да отидете на рафтинг? Всъщност това е спорт, който не е толкова популярен у нас, въпреки, че през последните години се налагат доста лицензирани клубове, които провеждат такива групови развлечения, които повишават адреналина на макс. В България едно от най-красивите и предоставящи възможност за рафтинг условия е поречието на Струма. 12 километров участък предлага на привържениците на този екстремен невероятни емоции и настроение, а днес ще ви разкажем малко повече за това вълнуващо преживяване и подготовката, която е необходимо да имате преди да се качите на спускащата се по бързеите лодка.

За всеки ли е подходящ

Развлекателния групов спорт рафтинг България се провежда в коритата на планински реки, осеяни със скали и бързеи. Трасето е доста екстремно, което изисква много добро опознаване на маршрута предвид това, че спускането се извършва с надуваема лодка. За да се подложите на това емоционално преживяване нямате нужда от нечовешки сили и свръх атлетична фигура. Реално спорта е подходящ за начинаещи като задължително преди качване се преминава през задължителен инструктаж.

Хората, които вече са изпитали адреналина от спускането го описват като вълнуващо, зареждащо и стимулиращо сетивата. Практикуването на рафтинг в България има своите огромни преимущества, защото не само се подлагате на неповторимо емоционално разтърсване и покачвате нивото на адреналина си, но и можете да се насладите на невероятната природа по поречието на Струма. Най-подходящия сезон за рафтинг е пролетта, тъй като тогава реките са най-пълноводни и не толкова опасни за такъв вид спускания.

Какво ви предоставя това преживяване

Със сигурност това са множество емоции, които ще ви накарат да се почувствате отново живи. Експертите по рафтинг в България споделят, че това е дозата лудост, от която всеки човек се нуждае за да:Рафтинг

  • Се справите с ежедневния стрес е натрупаното напрежение;
  • Впускате се в приключение, на което човек не се подлага всеки ден;
  • Превръщате се в търсачи на силни усещания, които получават разтърсващо уникално преживяване;
  • Това е групов спорт, който можете да практикувате както с приятели така и със семейството, защото е подходящ за лица в различна възраст;
  • Опознаете природата такава каквато е – неподправена, опасна и завладяваща с красотата и девствеността си.

Ако търсите начин да изпитате собствените си възможности и да намерите пътя към собственото си АЗ ето ви една перфектна емоционална палитра, с която да се насладите на повече емоции и неизпитани до момента преживявания. Докоснете се до магията, която ще ви накара да погледнете с други очи на живота, който ви заобикаля, защото ще намерите смисъл от това, което правите – да бъде вълнуващо, различно и лудо.

Все повече хора, които за пръв път с докосват до този групов спорт осъзнават, че това е нещото, което им е липсвало. Рафтинг преживяването няма аналог и от вида екстремни спортове, които се отличават със своята специфика.

Важно да знаете

Екшъна, в който ще навлезете качвайки се на надуваемата лодка може да бъде доста опасен. Затова е важно да не правите опити за самостоятелно спускане при липса на какъвто и да било опит. Винаги се доверявайте на лицензирани инструктори по рафтинг от България, които разполагат с нужната екипировка, опит и компетентност да поведат групата по бързеите и да контролират движението на лодката.

Организаторите на спускането осигуряват на групата задължителна обезопасяваща екипировка. Не се разсейвате по време на инструктажа и запомнете важните неща, които ще осигурят само положителни емоции. Носете със себе си сухи дрехи и кърпа, тъй като водата може да бъде доста непредсказуема.

По време на спускането слушайте внимателно насоките на инструктора, които освен че се грижат за вашата безопасност при спускането ще гарантират и едно невероятно екстремно преживяване, за което ще си спомняте до края на живота си.