Къде да отидем за Великден?

Великден наближава, а вие все още се чудите къде да се отдалечите от забързаното си ежедневие. В България има не едно или две райски кътчета, където можете да се отдадете на така жадуваната и заслужена почивка. Ето това са някои от най-известните и красиви дестинации, където можете да прекарате празничните дни със семейството си:

 

Ковачевица и Лещен

Архитектурата на родопското село Ковачевица привлича много туристи всяка година. Можете да се пренесете в миналото, разхождайки се по калдъръмените улички между запазените стари къщи. Ако посещавате Ковачевица, не пропускайте да разгледате и Лещен. На около 8 километра едно от друго и двете села пазят духа на българското минало. Построените по стръмните хълмове почти 300 годишни къщи със своите прецизно подредени каменни покриви сякаш допълват планинския пейзаж. В селото можете да видите и глинена къща, която е изградена изцяло от естествени материали и прилича на декор от някой филм.

 

Чифлик

Това е мястото за спокойна почивка на чист въздух в Стара Планина. Някои от хотелите имат басейни с минерална вода тъй като в близост до селото има извор. След дълга и изморителна разходка в гората можете да прекарате остатъка от деня в топлата минерална вода наслаждавайки се на планинския пейзаж около вас. И все пак, ако отидете и ви омръзне от планинската идилия можете да отскочите да се разходите из близкия град Троян.

 

Рибарица

Ако търсите откъснато от града и спокойно място, ето още едно селце в Стара Планина, което си заслужава да посетите. Рибарица е обявена за курортно селище, затова има изградени множество хотели и места за хранене. Можете да се разходите и по планинските маршрути, които започват от селото. Наблизо са резерватът „Козя стена“ и местността „Черния рът“. На няколко часа път пеша са и хижите „Вежен“ и „Ехо“.

 

Жеравна и Котел

Жеравна привлича хиляди туристи всяка година с емблематичната си архитектура. Вървейки по тесните улички на града можете да се насладите на характерните къщи във възрожденски стил. Ако сте в Жеравна, не пропускайте да посетите и град Котел. Съхранил забележителности от различни епохи, Котел е наричан градът-история. Тук е и един от най-големите природонаучини музеи. Може да разгледате и природните забележителности в района – пещерата „Леденика“, карстовия комплекс „Злостен“ и скалния венец „Урушките скали“.

 

Сапарева баня

Това е градът, който е известен с най-горещата минерална вода в Европа. В центъра може да се види и гейзер – единствен по рода си на Балканския полуостров . Сапарева баня е популярна за балнеоложки и здравен туризъм. Лечебните качества на водата в района са били ценени още в далечното минало – по времето на траките. С близостта си до Национален парк „Рила“, градът дава предпоставка и за разходки в планината, като част от най-известните дестинации са Мальовица, Седемте рилски езера, Скакавица, Рилския манастир, Ресиловския манастир и курортът Паничище.

 

При ранна резервация може да намерите оферти за нощувки на добри цени. Ако все пак искате да се поглезите за празника, но средствата не достигат, вземи пари от Cash Credit през Вайбър, бързо и лесно!